Pirates Of The Caribbean - On Stranger Tides.

Igår gick jag och Natts på Bio med vår tur så fick vi sitta i soffa högst upp fast de nästan inte fanns några platser kvar. Lite tur ska man ha också. Vi skulle gå på Baksmällan 2 men de var 4 platser kvar. Kändes lite ovärt att sitta längst ner kanske? Så vi tog Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. Jag har hört olika omdömen om den filmen, VEM SA ATT DEN VAR DÅLIG? Det var nog den första POTC som hade en bra handling och twistat slut. Tyckte aldrig att den blev tråkig som några av dem andra kan bli. Orlanda Bloom och Keira Knightley var inte med i fjärde filmen vilket jag tyckte var BRA! De hade inte passat in i den här filmen och för en gång skull var de fokus på någon annan en "kärleks paret". Den här filmen hade mer humor en någonsin, skrattade typ hela tiden. Jonny Depp är den som gör dem här filmerna sevärda! Och han lyckades utan Orlanda och Keira. GO DEPP! Inte för att spoila men JAG ÄLSKAR DET NYA KÄRLEKSPARET! Hört att de ska komma en 5:a den ska bli rolig att se :DMagic of dance.

Oj, oj, oj Ackes får grym recension!! :D

och tävlingdansarna ;)


Igår ägde vårens sista föreställning rum på Gävle Teater, Magic of Dance. Valbogatans konst- och form-bloggare Erika Folkesson var på plats för att spana in den färgsprakande dansföreställningen av och med lärare och elever från Ackes Dansskola samt speciellt inbjudna gästartister.

Jag rös av första numret. Den känslan kan sammanfatta hela showen. Det fanns 10-åringar så duktiga att jag ville gråta. Ni som inte såg Magic of Dance på teatern igår har missat årets hittills bästa danshändelse i Gävle. Big time.

Första numret mötte mig som trycket från en ljudvåg. Det exploderade av neonfärger, vevande armar och musik i ett ösande tempo. Det handlar självklart om tävlingsdisco. Som en liten fint är de klädda i balettkjolar (dock i skrikiga neonfärger) och börjar aningens stillsamt med några balett-typiska steg för att sedan övergå i denna galet snabba discodans. Fanns det någon i publiken som inte var helt vaken så blev denne det nu, med besked.

Nästa dans som tar mig med storm är en jump style-koreografi. Här är det varvat med nybörjare och fortsättningsdansare och jag känner tydligt igen en dansare från min gamla dansgrupp som jag länge trott gett upp dansen. Självklart har hon bara bytt dansskola och vem kan klandra henne efter att ha sett denna sprudlande show?

Danserna avlöser varandra i ett underbart tempo och det bjuds nästan på lika många dansstilar som antalet dansare. Vi bjuds på tango, jive, show, street, ragga, new school hip hop, streetjazz, club dance, brake dance, latino, cha cha, bollywood och så ett riktigt potpurri från Grease.

I tävlingsklasserna spelar det ingen roll vilken av dansarna man kollar på, de är lika timade och exakta längst bak som längst fram. Annars hamnar ofta gruppens stjärna i mitten längst fram vilket syntes litegrann i nybörjargrupperna.

Jag njöt hela tiden ända tills de förbaskade konferenciererna kom in på scenen. Snark. De hörde inte alls hit. En massa babbel om humor hit och dit som inte alls var kul. Trolleri försökte de sig också på. Suck. Jag var otålig. Ville ju bara se dans.

Stilar inom hip hop-genren ligger mig närmast om hjärtat, som street och ragga. Det bjöds det på i en härlig dos i andra akten. In på scenen kommer elva dansare iklädda stora grå huvtröjor som slängdes av när musiken ökade i tempo, det var ösigt, attityd och en snygg tung koreografi. Numret följs upp av riktig ass-shaking ragga. De dansar delvis med ryggarna mot publiken med imponerande vibrerande skinkor i takt med musikens pulser. Det här är attityd, sexigt och självsäkert med rytmer som jag älskar.

Sista numret var ett solodansnummer med en dansare till livesång av Ida Long. Hon sjöng Mad World. (Klicka här för att höra den på hennes MySpace) Mycket vackert.

Jag skulle kunna skriva en hel roman om Magic of Dance. Så bra var det. Självklart är det skakigare rörelser och mer försiktig teknik hos nybörjarna, men det hör till. Någonstans måste alla börja och att stå på scen första gången i en sån här show är ingen dålig debut. Jag älskade den här showen och tänker banne mig se den nästa år igen. Och nästa. Och nästa.

 

 

 

 

 

 

 

Tack Ackes Dansskola för en grym show!

 

Skriven av http://www.valbogatan.se/2011/05/recension-magic-of-dance/


En Resumé av Dansterminens, VT tävlingar 2011.

Regionstävling i Sundsvall:
Det började med årets första tävlingen i Sundsvall, vilket var en Regionstävling. Jag dansade endast singel den tävlingen för Nathalie jobbade. Det började med discon vilket inte gick så bra, men tanke på att jag inte kom ihåg mitt program. Tränade mest hiphop singel för jag ville ha min sista PRICK så jag kunde gå upp en klass. Så börjar singeln och jag var faktiskt inte speciellt nervös. (okej nu ljög jag!) Men inte som jag brukar vara, de var första tävlingen så man hade inte speciellt höga förväntningar. Gick ut första rundan och jag hamnade längst fram hela tiden, vilket tydligen var bra för jag gick vidare med ALLA KRYSS från domarna. Dansade en normal omgång till och gick vidare med 2 kryss av 3! Kom till Semifinal och visste att jag kunde KANSKE ha gått upp en klass, men för att vara helt säker måste jag komma till final. Jag gick vidare och alla domarna ville ha mig i finalen bara jag och en till fick alla kryss. SÅ JÄVLA LYCKLIG_TJEJ_90. Nu hade man ju ingenting att förlora, så de var bara att köra. Fick en skit dålig låt och seg var den. Sen var de prisutdelning och de ropar upp 3:an, om man kommer på pallen så tror man 3:a annars kommer man typ inte på pallen ( de är så i mitt huvud iaf! ) Så ropar de upp och på 2:a plats 871 Elin Henriksson Ackes. Jag trodde de inte var mänskligt att komma på pallen när de var 40 st anmälda, slog 38 stycken! Inte illa.!


Sundsvalls Resultat: Hiphop Singel 2:plats och upp i SILVERKLASS! :D


Rikstävling i Street + Disco Singel/Par Brons, Gotland:


Jag och Nathalie fick ju för oss att vi skulle ner till Gotland och dansa och fira sista april. Två flugor i en smäll! Vi åkte ner med ett härligt sundsvallsgäng. Vi kan väl inte påstå att våra förväntningar på tävlingen var höga, de var Nathalies första Guldtävling och min andra Silvertävling i Hiphop. Dagen började med Disco av någon anledning var jag super pepp på att dansa disco, så körde tävlingen igång och de hade ovanligt högt tempo i bronsklasserna. Låtar som brukar vara i Starklasserna kom, kändes märkligt. I alla fall, när jag väl stod där och vänta på att få gå in på golvet hade PRECIS alla typ dräkter, kände mig lite mongo stående där, haha. Gick ut på golvet och jag kunde dansen som rinnande vatten för en gång skull. Dock var den kort, men de gick ju vägen! Prisutdelningen kom och de ropade upp 3:an, sen 2:an 133 Elin Henriksson Ackes, trodde de var ett skämt. TVÅA I DISCO? Okej, då kör väl på de då. Kollade sedan på vad vi fick för pall placeringar hon som vann hade 1,1,4 och jag hade 1,2,4, förstår ni hur nära jag var på att VINNA hela skiten? Var en pallplacering från prick, men de kändes ändå bra att komma 2:a herregud. Satt ribban högt för nästa gren som var Hiphop Par. Jag och Nathalie peppade som fan och hoppade och käkade tom och jerry kexs! ;) Vi dansade Semifinalen som var helt kaos, de var ett par som knuffades, armbågade och ja allt som gjorde oss helt ur synk. Nathalie var så jävla förbannade när vi gick av golvet för de blev så himla fel, iförsig var inte speciellt glad heller men nathalie oj oj ^^, ( fast vi måste ha gjort lite rätt!) med tanke på att vi kom till FINAL! Nu ställde vi oss på ett bra ställe där ingen dansade, för att vi inte skulle dansa in i någon. Och vi gjorde inte ett enda fel och vi har nog aldrig tagit i sådär mkt EVER. Så börjar de ropa upp pallplatserna, 3:an ropades upp, 2:an ropades upp och nu tänker man kan inte vinna det är helt omöjligt. Satt och kollade på nathalies ben där nummerlappen satt och så ropar de upp 185, reagerade inte ens. Sen Elin Henr..Vi hoppade upp som tokar och ställde oss högst upp på pallen vi kom ETTA!!! De har vart mitt mål med dansen att få stå högst upp på pallen någon gång. Och de gjorde vi nu, när de bara var jag och Nathalie från Ackes. Vi fick fetaste pokalerna ever och vi fattade ingenting, gör de fortfarande inte. Vi vann.. IIH.
Resultat Gotland:
2:a i Singel Disco
1:a i PAR HIPHOP! PRICK!
Regionstävling i Falun:


Min sista tävling för dansterminen, de började med disco. Det gick väl skapligt, de kändes väldigt bra i alla fall. Jag kom 6:a precis utanför finalen, fast denna tävling var vi flera dansare. Så jag var ganska nöjd, inte helt nöjd. haha. Sen i Semifinalen i discon slog jag ihop med en tjej, fick skit ont i tummen ( men då visste jag inte att jag slog den urled.!!) Skulle dans singeln, har aldrig vart så sur/nere/förbannad för jag hade ont i tummen. Jag gick inte vidare, inte så konstigt. Noll utstrålning. Sen började paren, var så nervös. Inte för att dansa utan för min förbannade tumme gjorde så förbannat ONT! Vi körde fullt ös medvetslös, vi gick vidare, och vi gick vidare, och vidare, och vidare ENDA FRAM TILL FINALEN! Helt stört, vi tog oss till en 3:plats av 28 par. SKIT NÖJD TJEJ!(ER)
Vi hade dansat våran dans 3 tävlingar och vi tog prick och pallplats 2 av dem. Så jävla grymt! SILVERKLASS HEJ!Resultat Falun:
6:plats i Disco Singel
3:plats och upp i SILVER i PARHIPHOP!

Här ekar de!

Tomt, tomt och tomt.
Dansen har precis slutat, buhu. Fast kan ju ändå inte dansa med min kära tumme.. De var Magic of Dace igår på Teatern, var där och peppa de övriga dansarna eftersom jag inte kunde vara med. Så jävla gryma, de kommer filmer på de senare, någon gång. Kan ju berätta om mitt pluggade för de är ju så himlans intressant, not. Mitt liv består väl mest av de, sista spurten innan de är sommarlov. Eller ja, ska ju jobba som ett as så de blir väl ungefär som att vara på en koncentrationsläger. Inge mat, hårt jobbande ja ni vet. Dock slipper jag ju gaskammaren, tur är väl de! ( dålig humor idag!)
Ni kanske har märkt att jag har en tendes att lyckas med saker? Jag ger er en bild i huvudet, tänkt dig en NÖRD, men 100 böcker + papper i famnen, går upp från en trappa. De kommer en kille i fullfart som inte ser mig och jag ser inte honom. Ja, de hände. Alla böcker, papper flög ner för trappen utöver golvet och ja de gjorde ont i min tumme. Och JA, han borde fan se sig för! DAMERNA FÖRST! get it? Förutom de så börja Christian Look plocka upp alla mina papper, för han var på föreläsning, de gjorde ju inte saken bättre. Och de blev ju inte alls mindre pinsamt, jag lovar.

Sovit bort dagen.

Hade skola idag, men jag vaknade kl 11.00 jag hade glömt att ställa klockan, sen dess har jag sovit,sovit och sovit. Värktabletterna för min kära tumme tar död på mig, är som en zombie. Less på skolan är jag också, har inte tagit tag i något. Jag orkar verkligen inte, även fast jag har tid.

Har hunnit med att springa spåret också 3,5 km x 2! Eller jag sprang inte allt, haha. Men jag kom runt de i alla fall. Måste ha sett skit roligt ut med tanke på min hand sitter fast vid bröstet och den andra svänger på sidan, hahaha.

Men nu har jag bestämt mig, eftersom jag inte kan dansa.. pga min tumme, så ska jag köra varannan dag springa/gå 3,5km x 2 och den andra dagen bara gå 3,5km x 2. Måste skärpa mig lite alltså med träningen. För de smids planer om att åka till GREKLAND 3 juli - 10 juli, HELT OKEJ faktiskt! Måste bygga upp min bränna, för jag ska bli brunast även fast jag är vitast i gänget! Liksom träffade Natta, jag som tyckte jag hade pressat i solen som ett AS dessa dagar som de har vart sol. Så kommer hon brun som en jävla pepparkaka. Hon är liksom brunare än vad jag ens brukar bli när vi är utomlands, kul tjej? NEJ!

Vi skulle ha danskväll, eller spåna på lite coola steg, du vet jag är ju inspirations-tjejen-nummer-ett. Vi måste ju vara lite häftigare nu när vi har gått upp en klass! Inte göra om hela vårat program utan bara göra den lite bättre än nu. Något som är så grymt störande är att vi inte har FILM PÅ DE! Varken när vi kom 1:a eller 3:a tävlingen därpå. Så himla tråkigt.


Gotlands filmer.Street Singel Star 12-15 år Final.


Cookie, Star Final 12-15 år. 3:plats!
Isa, Vinnare i Star 12-15 år.


Min Final, Silver 16+


Min Disco Final, kom 2:plats :>

FALUN, danstävling!

Igår var jag på danstävling i Falun med hela gänget från Ackes, taggade tjejer åkte från Gävle ca 7.15 och hämta upp folk i sandviken, storvik typ. Sen bar de av till Falun, massa nya söta ackesdansare var med! Super DUKTIGA var dem! Dagen började med Singel Disco, var inte nervös faktiskt. Av någon anledning, skulle bli kul och dansa i de nya kläderna dock. Som vanligt var de bara två som gick vidare till Finalen direkt, vilket är så störande, kan de inte bara ta ut alla DIRR. Jag kom 6:a.. Lite besviken faktiskt, de kändes ganska bra. men men, i semin slog jag och en tjej ivarandra, trodde jag skulle tappa tummen helt seriöst. Men de gjorde jag inte, yey. Ja de var ju kul att vi var 14 stycken på de där lilla vackra golvet, hur trångt som helst.


Sen börja Singel Hiphopen, trodde jag skulle somna innan jag gick ut på golvet, så jävla opepp och så hade jag skit ont i tummen. Jag dansade min runda, energilöst och gick av. Vänta på paren ungefär den attityden hade jag.
Paren började och min tumme gjorde inte mindre ont för de. Vi dansade och gick vidare, vi dansade igen och GICK VIDARE, vi dansade ännu en gång OCH GICK VIDARE till SEMIFINAL, dansar och princip slår av tummen i våran vackra golvkoregrafi, trodde de var mitt slut för dagen men icke. SEN GICK VI VIDARE TILL FINALEN, de sjuka var att semin var rond 67 och finalen var rond 68, får man ens ha så? Vi han ju inte gå av golvet förrän vi skulle in på finalen. Jävligt dåligt planerat tkr jag. Vi dansade finalen och ja, vad gör man dansar in i ett par så jag kommer aldrig ner på golvet men Nathalie gör, jag gör en disco steg (i HIPHOP) och hoppar bakom henne, tror inte nathalie fatta vad jag höll på med, men vi tappade inte bort oss trots mitt fina discosteg. Fult ös medvetslös var de verkligen och trångt var de också. Direkt efter våran final var de prisutdelning, vi lägger oss och bara dör på golvet. Så kommer våran klass, inga förväntningar, vi var så lyckliga att vi hade gått uppe en klass! Så ropar de upp 3:an och de var VI! :D :D och inte nog med de så fick vi världen minsta lilla plutt pokal, hahahahaha. Snacka om storsatsning. Vår etta pokal i Visby är 3 ggr så stor.


Vi gör de igen! Vi tar pokal i paren, den här terminen har vart helt sjuk! Sundsvall kom jag 2:a i Singel Hiphop och upp i Silver Klass, andra tävlingen åker vi till Gotland vi kommer 1:a i PAR HIPHOP och jag kommer 2:a i Singel DISCO! Sen sista tävlingen på terminen kommer vi 3:a i PAR HIPHOP OCH UPP I SILVER KLASS. Jag hade en tumme urled hela paren där vi dansade 5 ggr. Är vi lite grymma eller? VILKEN TERMIN, bara längtar tills nästa.

P.S har skrivit denna med EN HAND!


Gotland in my <3

Gud vilken rolig resa de var, alla som inte var där missade något kan jag säga! Vi åkte med ett gäng härliga sundsvallare till rikstävlingen i Street men de var även extra klass Disco. Så jag fick tävla i Singel Disco, Hiphop Singel och Hiphop Par.

Jag kom på 2:plats i disco, helt stört förstår inte hur jag kunde komma där. Hade sifforna 1,2,4 och hon som vann hade 1,1,4 lite störande, en placering ifrån. Men men, slog alla bitches med dräkter ;)

Sen var de hiphop PAR, vi VANN! Fattar ni? vi kom ETTA, men placeringarna 1,1,4!! Jag förstår fortfarande inte att vi vann, men vi hade ju hejjarklack i finalen, kanske var därför ;)


Drar den långa versionen imorgon, har skrivit typ en halv bok känns de som, men orkar inte skriva klart den nu :DMin Disco Singel,
Bjuder på fula miner och dubbelhakor! ;)

RSS 2.0